PDA

View Full Version : Game crashes on startup



Reinios
02-27-2013, 01:32 AM
The second time I try to start up this game after installing, the game crashes with this error. This is my second install of the game and the second time it's crashed. It never crashes the first time I start up the game. I'm on windows XP, service pack 2. Is anyone else running into this?


AppName: the banner saga factions.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: unknown
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 08a7a8fc

from the windows Event Viewer:


Faulting application the banner saga factions.exe, version 0.0.0.0, faulting module unknown, version 0.0.0.0, fault address 0x08a7a8fc.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.


0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
0010: 75 72 65 20 20 74 68 65 ure the
0018: 20 62 61 6e 6e 65 72 20 banner
0020: 73 61 67 61 20 66 61 63 saga fac
0028: 74 69 6f 6e 73 2e 65 78 tions.ex
0030: 65 20 30 2e 30 2e 30 2e e 0.0.0.
0038: 30 20 69 6e 20 75 6e 6b 0 in unk
0040: 6e 6f 77 6e 20 30 2e 30 nown 0.0
0048: 2e 30 2e 30 20 61 74 20 .0.0 at
0050: 6f 66 66 73 65 74 20 30 offset 0
0058: 38 61 37 61 38 66 63 0d 8a7a8fc.
0060: 0a .

Fantastic game by the way. Would be neater if I didn't have to reinstall it every time to play! :P

Reinios
02-27-2013, 01:42 AM
Here's my most recent log from the file under tbs_logs

[INFO] (TBS-0) 0 130 Build:
[INFO] (TBS-0) 0 130 Version: 1.5.97
[INFO] (TBS-0) 0 130 Id: 2013-02-26_16-55-56
[INFO] (TBS-0) 0 130 Capabilities:
[INFO] (TBS-0) 0 130 isDebugger: false
[INFO] (TBS-0) 0 130 language: en
[INFO] (TBS-0) 0 130 manufacturer: Adobe Windows
[INFO] (TBS-0) 0 130 os: Windows XP
[INFO] (TBS-0) 0 130 pixelAspectRatio: 1, dpi: 72
[INFO] (TBS-0) 0 130 playerType: Desktop
[INFO] (TBS-0) 0 130 resolution: 1280 x 1024
[INFO] (TBS-0) 0 130 touchscreenType: none
[INFO] (TBS-0) 0 130 version: WIN 11,5,502,110
[INFO] (TBS-0) 0 134 CONFIG HOSTS buildRelease=dev
[INFO] (TBS-0) 0 142 AirAppInfo.loadIni checking for iniFile: file:///C:/Documents%20and%20Settings/Jeremy.SCUZZBUTT/tbs_config.ini
[INFO] (TBS-0) 0 145 SteamworksAne loaded
[INFO] (TBS-0) 0 145 SteamAPI_RestartAppIfNecessary RESULT 219340 false
[INFO] (TBS-0) 0 1222 SteamAPI_Init RESULT true
[INFO] (TBS-0) 0 1222 STEAM Init OK attempt 0
[INFO] (TBS-0) 0 1317 invokeHandler reason=standard arguments=
[INFO] (TBS-0) 0 1317 invokeHandler appInfo.nativeAppUrlRoot=file://C:/Program Files/Steam/steamapps/common/the banner saga factions/win32/
[INFO] (TBS-0) 0 1317 cwd=file:///C:/Program%20Files/Steam/steamapps/common/the%20banner%20saga%20factions
[INFO] (TBS-0) 0 1319 arguments length=0, value=
[INFO] (TBS-0) 0 1320 renderMode=direct
[INFO] (TBS-0) 0 1320 No command line arguments, using AppInfo args=[null]
[INFO] (TBS-0) 0 1322 parseArguments
[INFO] (TBS-0) 0 1324 spritesheet=true
[INFO] (TBS-0) 0 1345 CONFIG runMode=BETA
[INFO] (TBS-0) 0 1345 CONFIG assets=file://C:/Program Files/Steam/steamapps/common/the banner saga factions/assets
[INFO] (TBS-0) 0 1345 CONFIG gui=file://C:/Program Files/Steam/steamapps/common/the banner saga factions/gui/
[INFO] (TBS-0) 0 1345 CONFIG server=http://tbs-dev-live.stoicstudio.com/
[INFO] (TBS-0) 0 1446 FmodSoundDriver loaded
[INFO] (TBS-0) 0 1462 FmodSoundDriver initialized
[INFO] (TBS-0) 0 1465 FmodSoundDriver.onStatusEvent info: initFMOD
[INFO] (TBS-0) 0 1466 FmodSoundDriver.onStatusEvent info: FmodAne::System_GetVersion: 0x00044402
[INFO] (TBS-0) 0 1683 HttpCommunicator hostUrl=http://tbs-dev-live.stoicstudio.com/
[INFO] (TBS-0) 0 1706 SteamUser_GetSteamID RESULT 76561197978798011
[INFO] (TBS-0) 0 1706 SteamID_GetAccountId RESULT 18532283
[INFO] (TBS-0) 0 1706 StartState.handleEnteredState $$ STEAM ID=76561197978798011, account 18532283
[INFO] (TBS-0) 0 1706 StartState.handleEnteredState $$ showing login screen and completing
[INFO] (TBS-0) 0 1711 PreAuthState.handleEnteredState STEAM TICKET=5/1400000069C41D301F3D2683BBC71A0101001001354F2D5118 0000000100000002000000C79AD06C000000003B427C010400 0000B20000003200000004000000BBC71A0101001001CC5803 00C79AD06C9001A8C000000000A7162C5127C6475101000000 0000000000007427D1E426D482416B88BDA543E41211C71B15 11B14276EC357EECBDA3D2C2FFCA29F0900506E38469819171 219D859E1124032161637E572CFCF6E0AAF68D9CC26E94CBE6 8C4CE37EC18AA307DD5A397B08D3AD866F6A1A64B6418F366B 3A9CD8DED1588F257FEF391B9F306402769D5E4CDDD02E8BE1 167A6594A2FC6F8F0A
[INFO] (TBS-0) 0 1715 AuthState AUTHENTICATING http://tbs-dev-live.stoicstudio.com/, 13d1a504a76: 0 steam=76561197978798011
[INFO] (TBS-0) 21 2505 Credentials.sessionKey 11492 null Psycho Society 7fffffffc0eca204
[INFO] (TBS-0) 21 2505 Assigned SessionKey 7fffffffc0eca204
[INFO] (TBS-0) 37 4555 AnimClipDef.cacheFrames AnimClipDef{_id:"vfx_soldiers_wall", _url:"town/strand/vfx.strand.swf/vfx_soldiers_wall", _numFrames:982} is too large, giving up at frame 191/982 after MB=50

Anurak
02-27-2013, 04:25 AM
I have a similar(??) problem in a Windows XP SP3 PC. After the first game I played which was interruptedby an update, I can't connect anymore. I get "The Banner Saga Factions.exe has encountered a problem. ...".

Anurak
02-27-2013, 01:40 PM
The first time I start the game after each installation the game runs smoothly. The problem appears only after I exit the game and then start it again. I tested the problem by unistalling the game and re-instaling it twice today and that seems to solve the problem of the crashing on startup (before town). It is however extremely annoying despite the small size of the game.

Mumm
02-27-2013, 09:09 PM
We just put up a new build and should fix the issue if not let us know. Thanks!

Please see our notes for the new build http://stoicstudio.com/forum/showthread.php?1067-Build-1-5-106

Reinios
02-28-2013, 02:24 AM
Still getting the error I'm afraid.

Anurak
02-28-2013, 07:40 AM
The only time I tried opening the game after the update last night I didn't get the error so I assume is has been fixed. However now I get the message "The Seas Of The Network... Renavigating" and it doesn't connect. Anyway, it's good to see progress with the bug fixing.

raven2134
02-28-2013, 07:50 AM
Hi Anurak. Server just went down. Stoic will be coming back in to work in a couple of hours, and the server will be brought back online. Sorry about that. Hopefully you'll have a smooth experience soon!

Mumm
02-28-2013, 01:21 PM
Reinios have you tried installing the game in a different folder location?

Reinios
02-28-2013, 04:53 PM
The only places steam allows me to install is the steam folder and, for some reason, D:, my backup partition. I tried just dropping the installed folder somewhere else, but it still crashes.

WeihGuy
03-07-2013, 10:02 PM
Not working for me