Results 1 to 9 of 9

  Click here to go to the first staff post in this thread.   Thread: Game crashes every first start

  1. #1
    Backer Morgenstern72's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vienna, Austria
    Posts
    40

    Game crashes every first start

    Since a steam update some days ago the game sadly crashes ever first start after displaying me my daily login streak. This is the error in the event log:

    Log Name: Application
    Source: Application Error
    Date: 26.02.2013 19:45:56
    Event ID: 1000
    Task Category: (100)
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: private
    Description:
    Faulting application name: The Banner Saga Factions.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x508e0455
    Faulting module name: Adobe AIR.dll, version: 3.5.0.600, time stamp: 0x508e04d9
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x0054afe7
    Faulting process id: 0x6f8
    Faulting application start time: 0x01ce14517cf3d936
    Faulting application path: d:\games\Valve\Steam\steamapps\common\the banner saga factions\win32\The Banner Saga Factions.exe
    Faulting module path: d:\games\Valve\Steam\steamapps\common\the banner saga factions\win32\Adobe AIR\Versions\1.0\Adobe AIR.dll
    Report Id: c0ea0a90-8044-11e2-b902-20cf307edd7a
    Event Xml:
    <Event xmlns="https://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2013-02-26T18:45:56.000000000Z" />
    <EventRecordID>42124</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>private</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>The Banner Saga Factions.exe</Data>
    <Data>0.0.0.0</Data>
    <Data>508e0455</Data>
    <Data>Adobe AIR.dll</Data>
    <Data>3.5.0.600</Data>
    <Data>508e04d9</Data>
    <Data>c0000005</Data>
    <Data>0054afe7</Data>
    <Data>6f8</Data>
    <Data>01ce14517cf3d936</Data>
    <Data>d:\games\Valve\Steam\steamapps\common\the banner saga factions\win32\The Banner Saga Factions.exe</Data>
    <Data>d:\games\Valve\Steam\steamapps\common\the banner saga factions\win32\Adobe AIR\Versions\1.0\Adobe AIR.dll</Data>
    <Data>c0ea0a90-8044-11e2-b902-20cf307edd7a</Data>
    </EventData>
    </Event>

  2. #2
    Backer Morgenstern72's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vienna, Austria
    Posts
    40
    Every start afterwards it is running fine.

  3. #3
    Backer Morgenstern72's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vienna, Austria
    Posts
    40
    [INFO] (TBS-0) 0 579 Build:
    [INFO] (TBS-0) 0 580 Version: 1.5.97
    [INFO] (TBS-0) 0 580 Id: 2013-02-26_16-55-56
    [INFO] (TBS-0) 0 580 Capabilities:
    [INFO] (TBS-0) 0 580 isDebugger: false
    [INFO] (TBS-0) 0 580 language: en
    [INFO] (TBS-0) 0 580 manufacturer: Adobe Windows
    [INFO] (TBS-0) 0 580 os: Windows 7
    [INFO] (TBS-0) 0 580 pixelAspectRatio: 1, dpi: 72
    [INFO] (TBS-0) 0 580 playerType: Desktop
    [INFO] (TBS-0) 0 580 resolution: 1280 x 1024
    [INFO] (TBS-0) 0 580 touchscreenType: stylus
    [INFO] (TBS-0) 0 580 version: WIN 11,5,502,110
    [INFO] (TBS-0) 0 588 CONFIG HOSTS buildRelease=dev
    [INFO] (TBS-0) 0 640 AirAppInfo.loadIni checking for iniFile: file:///C:/Users/admin/tbs_config.ini
    [INFO] (TBS-0) 0 674 SteamworksAne loaded
    [INFO] (TBS-0) 0 675 SteamAPI_RestartAppIfNecessary RESULT 219340 false
    [INFO] (TBS-0) 0 805 SteamAPI_Init RESULT true
    [INFO] (TBS-0) 0 805 STEAM Init OK attempt 0
    [INFO] (TBS-0) 0 881 invokeHandler reason=standard arguments=
    [INFO] (TBS-0) 0 881 invokeHandler appInfo.nativeAppUrlRoot=file://d:/games/Valve/Steam/steamapps/common/the banner saga factions/win32/
    [INFO] (TBS-0) 0 881 cwd=file:///d:/games/Valve/Steam/steamapps/common/the%20banner%20saga%20factions
    [INFO] (TBS-0) 0 882 arguments length=0, value=
    [INFO] (TBS-0) 0 882 renderMode=direct
    [INFO] (TBS-0) 0 882 No command line arguments, using AppInfo args=[null]
    [INFO] (TBS-0) 0 884 parseArguments
    [INFO] (TBS-0) 0 886 spritesheet=true
    [INFO] (TBS-0) 0 890 CONFIG runMode=BETA
    [INFO] (TBS-0) 0 890 CONFIG assets=file://d:/games/Valve/Steam/steamapps/common/the banner saga factions/assets
    [INFO] (TBS-0) 0 890 CONFIG gui=file://d:/games/Valve/Steam/steamapps/common/the banner saga factions/gui/
    [INFO] (TBS-0) 0 890 CONFIG server=https://tbs-dev-live.stoicstudio.com/
    [INFO] (TBS-0) 0 1778 FmodSoundDriver loaded
    [INFO] (TBS-0) 0 1800 FmodSoundDriver initialized
    [INFO] (TBS-0) 0 1802 FmodSoundDriver.onStatusEvent info: initFMOD
    [INFO] (TBS-0) 0 1802 FmodSoundDriver.onStatusEvent info: FmodAne::System_GetVersion: 0x00044402
    [INFO] (TBS-0) 0 3077 HttpCommunicator hostUrl=https://tbs-dev-live.stoicstudio.com/
    [INFO] (TBS-0) 0 3163 SteamUser_GetSteamID RESULT xxx
    [INFO] (TBS-0) 0 3163 SteamID_GetAccountId RESULT xxx
    [INFO] (TBS-0) 0 3163 StartState.handleEnteredState $$ STEAM ID=xxx, account xxx
    [INFO] (TBS-0) 0 3163 StartState.handleEnteredState $$ showing login screen and completing
    [INFO] (TBS-0) 0 3167 PreAuthState.handleEnteredState STEAM TICKET=2/xxxx
    [INFO] (TBS-0) 0 3170 AuthState AUTHENTICATING https://tbs-dev-live.stoicstudio.com/, xxxx: 0 steam=xxxx
    [INFO] (TBS-0) 43 4971 Credentials.sessionKey xxx null xxxx xxxx
    [INFO] (TBS-0) 43 4971 Assigned SessionKey xxxx
    [INFO] (TBS-0) 64 7113 Saving Prefs
    [INFO] (TBS-0) 92 9512 AnimClipDef.cacheFrames AnimClipDef{_id:"vfx_soldiers_wall", _url:"town/strand/vfx.strand.swf/vfx_soldiers_wall", _numFrames:982} is too large, giving up at frame 191/982 after MB=50

  4. #4
    Try reinstalling the game - it fixed this same issue for me.

  5. #5
    Junior Member Reinios's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    8
    You're getting the same error as I am. https://stoicstudio.com/forum/showthr...hes-on-startup my game crashes every time but the first after installing though. Reinstalling doesn't fix the issue.

    A lot of people are getting this problem. It really needs to be addressed.

  6.   This is the last staff post in this thread.   #6
    I had the same problem on my machine a reinstall of the game fixed the issue. If that doesn't work I would check out some of crash notes and fixes found here https://stoicstudio.com/forum/showthr...-Build-1-5-106

  7. #7
    Junior Member deroude's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    4
    Same error here. A reinstall fixes the error, but only for several executions. Is there a local cache perhaps that runs into a maximum size? Are you rebuilding the swf every time? Regardless, this is an issue still standing. Obviously, this being a beta, if you can recommend a workaround, we could use it -- the game is awesome, but not enough to reinstall every time I want to play it

  8. #8
    Backer Midnitte's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    NJ
    Posts
    28
    Keeps crashing, was running fine before, exited, and now keeps crashing.

    Running Win8 64bit with latest java (32 and 64bit), using AMD A8 with integrated vid. Will reinstall.

  9. #9
    The error is still present. I tried reinstall / reintstall in a different location and every time the game crashes. Please make a patch and fix it or tell me how to bypass the error. Thank in advance.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •